FreciousPlus: het nieuwe interieurfilter tegen allergenen, schimmels en fijnstof

 

FreciousPlus interieurfilter Mann Filter

Allergische reacties, astma-aanvallen en hoofdpijn – als het interieurfilter niet werkt of een filter van mindere kwaliteit is gemonteerd, beleef je als inzittende niet veel plezier.

Interieurfilters zorgen ervoor dat je als chauffeur in de vrachtwagen zo weinig mogelijk hoeft in te ademen van wat er buiten in het verkeer allemaal rondvliegt. En dat is, afhankelijk van de betreffende plek, heel erg veel.

De lucht die tijdens een rit via de ventilatiekanalen de vrachtauto binnenkomt – tot wel 540.000 liter per uur – is ongeveer vijf keer zo vervuild met uitlaatgassen, schadelijke stoffen en allergenen dan op het trottoir. De enige en daarmee de belangrijkste barrière tussen deze wolken schadelijke stoffen en de inzittenden van de auto is het interieurfilter van het ventilatiesysteem.

 

Schone lucht dankzij het interieurfilter FreciousPlus van Mann Filter
Gewone interieurfilters, ook wel pollenfilters genoemd, voorkomen alleen dat deeltjes zoals stof, pollen, roet uit dieselmotoren en vervelende luchtjes via de ventilatie de cabine binnendringen. Mensen die last hebben van hooikoorts, allergieën of astma, kunnen nu het hele jaar door ongehinderd ademen als ze in een vrachtauto zitten die uitgerust is met een FreciousPlus interieurfilter van Mann Filter. De nieuwste generatie interieurfilters bindt allergenen vrijwel volledig en voorkomt de verspreiding van bacteriën en schimmels in de lucht in het interieur.

 

Met FreciousPlus staat de gezondheid voorop

»  Bindt vrijwel 100% van de allergenen
»  Vermindert de groei van schimmels en bacteriën met meer dan 98%
»  Houdt fijnstof vrijwel volledig tegen

 

FreciousPlus als barrière tegen allergenen en bacteriën

 

FreciousPlus allergenen

Allergenen zijn meestal minuscule eiwitverbindingen die zich onder andere in pollen bevinden. Wanneer pollen openspringen, kunnen deze allergenen vrijkomen en zich door het interieur verspreiden. De natuurlijke polyfenollaag van FreciousPlus fungeert als een vanger van allergenen. Deze worden eenvoudigweg vastgeketend – voor bijna 100 % (zie hiernaast).

Door de extra antimicrobiële coating blokkeert het interieurfilter FreciousPlus de opname van de voedingsstoffen die allergie veroorzakende en deels stank veroorzakende bacteriën en schimmels normaal gesproken uit de buitenlucht halen. Deze ongewenste gasten kunnen zich op die manier niet meer vermenigvuldigen en vormen geen belasting meer voor de lucht in het interieur.

 

 

 

 

Samenstelling van FreciousPlus

Deeltjesfilterlaag FreciouPlus filterlagen
Dit hoogwaardige filtermedium houdt naast grove deeltjes zoals stof, pollen en afgesleten stukjes rubber van banden ook de kleinste deeltjes, zoals fijnstof, voor vrijwel 100 % tegen.

Premium actieve-koolstoflaag
Door het gebruik van hoogwaardig actieve-koolstofgranulaat worden geurtjes en schadelijke gassen zoals ozon, zwaveldioxide en stikstofoxide verwijderd.

Biofunctionele laag
De speciale biofunctionele coating met natuurlijk polyfenol bindt vrije allergenen. De extra antimicrobiële coating ontneemt bacteriën en schimmels hun voedingsbodem.

 

 

De belangrijkste voordelen op een rij 

» Innovatief premium product dat de beste filterprestaties levert

» Draagt bij aan een veilige en gezonde omgeving tijdens het rijden

» Biedt bijna 100% bescherming tegen allergenen

» Voorkomt dat schimmels en bacteriën het voertuig binnendringen

» Blokkeert fijnstof bijna volledig (PM2.5)

» Uitgebreide verkoopondersteuning voor werkplaatsen en dealers.

 

Overtuigd? Met slechts enkele klikken bent u overgestapt op een FreciousPlus pollenfilter!

Bekijk in Wijlhuizen Connects ons assortiment FreciousPlus filters. Deze zijn uiteraard uit voorraad leverbaar.

Geplaatst op 10 juni 2020

Inloggen