INNOVATIEF TRANSPORT BEDRIJF MACHARIS PAKT PRIMEUR MET EERSTE GREEN ENERGY ZONNECELLEN IN BELGIË

Al 80 jaar is de familie Macharis al bezig met hun passie: transport. In Dendermonde in België richtte Alfons het bedrijf op en begon met twee vrachtwagens dieren te vervoeren. Inmiddels zijn ze ruim 80 jaar, drie generaties en 48 vrachtwagens verder en heeft Marc Macharis (de huidige manager) besloten om als eerste transportbedrijf in België een deel van hun vloot te voorzien van Green Energy zonnecellen. Waarom hebben ze dit gedaan, hoe bevalt het en wat biedt de toekomst? Je leest het allemaal in dit artikel.

Problemen met opstarten en accu

Opstartproblemen en problemen met de accu zijn issues waar de vader van Marc al mee kampte bij het bedrijf. “Chauffeurs zijn ook gewoon mensen, ze kunnen een keer vergeten de koelbox uit te zetten of de lichten aan laten staan. Je wilt echter wel de zekerheid hebben dat je gewoon weer kunt starten. Wanneer je dat wilt laten repareren ben je al gauw €1000 tot €1500 euro kwijt,” zegt Marc. Artour Parguevian, vertegenwoordiger van PartsXpert Beneparts, komt elke week langs bij Macharis om de zaken te bespreken. Hij heeft voorgesteld om zonnecellen op de vrachtwagens te monteren zodat deze problemen opgelost zouden worden. Zo zijn in 2022 de eerste 10 trucks voorzien van zonnecellen.

De eerste stap is gezet

Nu de eerste 10 vrachtwagens volledig worden voorzien van de groene stroom van Green Energy smaakt dit naar meer. “Op de vrachtwagens waar we nu de zonnecellen hebben geplaatst, hebben we geen problemen meer gehad. ’s Nachts kunnen de chauffeurs bijvoorbeeld hun elektrische apparaten aan laten staan. Voorheen zou de accu er op een gegeven moment mee zijn opgehouden of zou er niet meer gestart kunnen worden, maar nu zijn die problemen verleden tijd.”

Toekomstplannen

Het liefst zou Marc op alle 50 vrachtwagens de zonnecellen plaatsen, zodat hij geen opstart- en accuproblemen meer heeft. Echter kan de accu van vrachtwagens die korte ritjes rijden ook met een lader worden opgeladen. Ongeveer 70% van de vrachtwagens van Macharis rijdt naar het buitenland waarvan de langste rit naar Lyon is en het meeste transport in het Ruhrgebied plaatsvindt. Er is dus nog genoeg ruimte voor uitbreiding en dat is Macharis ook van plan. “Er staan op dit moment nog vijf trucks in “Op de vrachtwagens waar nu zonnecellen zijn geplaatst, hebben we geen problemen meer gehad.” bestelling en die trucks zullen we allemaal gaan voorzien van zonnecellen.” Ook de volgende generatie Macharis staat alweer klaar om het stokje van Marc over te nemen. Zoon Bram en neef Ben staan te trappelen om aan de slag te gaan met de duurzame aanpak waar Marc mee is begonnen.