Logistiek

Het meer dan 6750 m² grote centrale magazijn van Wijlhuizen is gevestigd in Arnhem. Het team van magazijnmedewerkers zorgt hier voor een zo efficiënt en accuraat mogelijke verwerking van de in- en uitgaande goederen.

 

Onder leiding van de ‘’magazijnchef inkomende goederen’’ worden de leveringen gecontroleerd en opgeslagen in het magazijn of meteen doorgestuurd naar een ander filiaal. De ‘’magazijnchef uitgaande goederen’’ stuurt het team aan dat dagelijks de goederen verzamelt voor de klanten van de filialen en de klanten die beleverd worden via nachtdistributie.

 

Naast het centrale magazijn beschikt elk filiaal over een eigen (decentraal) magazijn. Deze magazijnen worden beleverd via nachtdistributie vanuit het centrale magazijn. Het filiaal in Arnhem haalt de goederen rechtstreeks uit de voorraad van het centrale magazijn.

 

De decentrale magazijnen hebben een servicegraad van 95%, bij het centrale magazijn ligt dit percentage op 98%. Dit betekent dat alle courante onderdelen direct uit voorraad leverbaar zijn. Zo is Wijlhuizen in staat om aan iedere behoefte van de klant te voldoen.

 

De klanten worden vanuit de filialen door een eigen routedienst beleverd. Vanuit de zeven vestigingen rijden er dagelijks een twintigtal bedrijfswagens rond die dagelijks een vaste route afleggen.

logistiek

Inloggen