Verkoop

Persoonlijk contact met de klant is voor Wijlhuizen erg belangrijk. Daarom is het van belang dat Account Managers regelmatig bij de klant langsgaan. Door het persoonlijk contact creëren de Account Managers de mogelijkheid om bestaande relaties kennis te laten maken met alle voordelen die Wijlhuizen te bieden heeft. Door de behoefte van de klant te analyseren en in te vullen en je blijven onderscheiden, goed te luisteren en het in kaart brengen van de specifieke behoeften van de klant is het Wijlhuizen concept ontstaan.

 

In elke vestiging werken één à twee Account Managers die, samen met de vestigingsleiders, de routerijders en de commercieel medewerkers, de contacten met de klanten in hun regio onderhouden. Dagelijks wordt er informatie uitgewisseld en maandelijks komen de vestigingsleiders, Account Managers, Product Managers en directie bijeen om acties, nieuwe producten en structurele aanpassingen door te nemen. De vertegenwoordigers presenteren drie maal per jaar hun ‘Plusplan’ aan de volledige filiaalbezetting en het management, dat leidt tot een grote betrokkenheid binnen de filialen door te laten zien waar je mee bezig bent.

 

Het team van de Verkoop binnendienst bestaat uit ervaren truck- en trailerspecialisten. De belangrijkste taak van dit team is het verwerken van orders die via mail, telefoon, fax en Account Managers binnenkomen en vervolgens weer uitgeleverd worden via de routedienst. Taken als advisering van klanten en het oplossen van technische vraagstukken behoren ook hiertoe. Kortom, de klant staat centraal bij Wijlhuizen.

verkoop

Inloggen