Spedition Remmen wil ecologisch en economisch verantwoord ondernemen

In Bedburg-Hau, een gemeente ten oosten van Kleef, is de Duitse expediteur van thermisch transport Spedition Remmen gevestigd. Op 26 augustus 2022 is daar een 640Wp systeem met 8 zonnepanelen geïnstalleerd op een Scania vrachtwagen. Garagevoorman Sascha Gipmanns is erg te spreken over deze toepassing.

“Als expediteur gespecialiseerd in thermisch transport ligt het terugdringen van de CO2-uitstoot ons na aan het hart. We zijn ons ervan bewust dat transporten een grote impact hebben op het milieu en willen daarom ons steentje bijdragen. Daarom hebben we besloten een zonnesysteem van Green Energy te installeren”, vertelt Sascha. 

Gunstig voor het bedrijf en voor de wereld

Door deze hernieuwbare energiebron te gebruiken kunnen ze hun CO2 uitstoot aanzienlijk verkleinen. “Ons dieselverbruik kan met ongeveer 650 liter per jaar worden verminderd. Bovendien hebben we door het gebruik van het zonnesysteem ook de zekerheid dat onze voertuigen op elk moment startklaar zijn. Het verminderen van de stilstandtijd helpt onze motoren te sparen en de totale bedrijfskosten te verlagen. Dit is niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook economisch gunstig voor ons als bedrijf. We zijn er trots op dat we ons steentje bijdragen aan het behoud van ons milieu en hopen dat we andere bedrijven kunnen inspireren om duurzamere transportoplossingen te vinden.”

Alle voordelen die Spedition Remmen ervaart

Voor het bedrijf/de expediteur:

 Brandstofbesparing.
 Verlengde levensduur van de motor.
 AdBlue-besparing.
 Duurzaamheid en een positieve kijk op het milieu.

Voor de chauffeurs:

 Extra units (bijv. koelkast, stationaire airco) worden ook van stroom
    voorzien tijdens het weekend, of wanneer de voertuigen langere tijd
    geparkeerd staan.
 Geen onnodig motorgebruik, waardoor de cabine niet opwarmt en het
    geluidsniveau afneemt.
 Chauffeurs kunnen veilig gebruik maken van elektronische apparaten zoals
    magnetrons, televisies en koffiemachines om zich zo comfortabel mogelijk
    te voelen in de vrachtwagen.
 Een garantie dat de truck voldoende vermogen heeft om te starten,
    ondanks meerdere gebruikers.

De besparingen

De vergelijking hieronder toont een vrachtwagen met laadbak waarvan het verbruik 6 weken voor en 6 weken na de installatie van een 640 Wp MIPV-systeem werd geregistreerd. De achterste kolom toont de brandstofbesparing in stationaire modus. Alleen in de stationaire modus levert het MIPV-systeem een brandstofbesparing op van ongeveer 650 liter diesel (1,7 ton CO2) in één jaar.