Truck Force One ziet de toekomst in groene energie

In het internationale vervoer is de energiebehoefte van elke vrachtwagen zeer hoog: bijverwarming in de winter, airconditioning in de zomer, plus constante extra verbruikers en GPS-trackers vormen een extreme belasting voor de startaccu‘s van de vrachtwagens. Ook het Hongaarse Truck Force One ervaarde deze uitdaging.

Enorme kostenpost

“Enige tijd vóór de oplossing van Green Energy hadden we tijdens de exploitatie van ons wagenpark al een probleem met de startaccu‘s van onze vrachtwagens”, vertelt Attila Zöldi-Tóth, directeur van TFO. “Er was een jaar waarin de batterijen van één voertuig twee of drie keer vervangen moesten worden. Niet alleen een enorme kostenpost, maar ook vanuit ecologisch oogpunt zeer twijfelachtig. De motoren voortdurend laten draaien was dus geen bevredigende oplossing.”

Problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon met Green Energy zonnecellen

“Volgens onze ervaring van de afgelopen maanden – met de zonne-installaties van Green Energy – verdwijnen de problemen praktisch, vooral in de zomerperiodes met meer zonuren. Eén ding is duidelijk: groene energie heeft de toekomst! Deze technologie biedt enorme mogelijkheden. Misschien kunnen we de dieselgenerator van een koelwagen vervangen door zo‘n systeem!”

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Attila Zöldi-Tóth

CEO, Truck Force One

De besparingen

De vrachtwagen van het toepassingsvoorbeeld was twee weken in gebruik vóór de installatie van het MIPV-systeem. Na de installatie van een set van 165 Wp werden gedurende drie weken gegevens geregistreerd. Uit de gegevens die hieronder te zien zijn blijkt dat in de week met de laagste besparingen nog 42 liter diesel werd bespaard in de stationaire modus.

Dit cijfer is van de zomer, wanneer de besparingen het grootst zijn. In de winter zal het lager zijn. Maar zelfs als er alleen van april tot oktober wordt bespaard, loont het model. Zo kan een besparing van ongeveer 500 tot 700 liter diesel per jaar (1,34 tot 1,87 ton CO2) worden voorspeld.