Welke zonnecellen heb jij nodig?

Met de negen verschillende zonnecellensets, verschillend van 110Wp tot en met 960Wp die te vinden zijn onderaan de pagina,  bieden wij voor iedere situatie een passende set. Maar welke past nou bij jou? De juiste pakketoplossing voor jouw behoeften zetten we hieronder op een rijtje.

110 t/m 190 Wp sets

De sets 110 Wp, 160 Wp en 165 Wp zijn ideaal voor alle vrachtwagens. Het totale stroomverbruik per dag ligt op ongeveer 0,50 kWh. Wanneer je de onderstaande figuur bekijkt kun je zien dat je eigenlijk bijna altijd meer opbrengt dan verbruikt. De 190 Wp set is ideaal voor binnenstedelijke transporters. Het totale verbruik op een dag in een transporter ligt op ongeveer 0,96 kWh.

220 Wp set

De 220 Wp set is ideaal voor voor voertuigen in de ambachtelijke sector. Een vakman verbruikt normaal gesproken 2-3 accu‘s met een verbruik van 0,10 kWh per accu per werkdag. Aangezien de verschillende ambachtslieden een grote verscheidenheid aan elektrisch gereedschap gebruiken, is de exacte berekening van het benodigde vermogen complex en moet deze ter plaatse worden uitgevoerd. Onze ervaring is echter dat een 220 Wp set meestal voldoende is. Voor een optimaal gebruik van het zonnesysteem adviseren wij de aanvullende installatie van een verbruikersaccu in combinatie met een scheidingsrelais en een omvormer van 2000 W, die voor de nodige 220 V zorgt. 

380 Wp set

De 380 Wp set is ideaal voor voertuigen met hefplatform. Eén keer heffen en dalen met een duur van drie minuten kost ongeveer 0,12 kWh. Dus wanneer je dagelijks 15 keer heft en daalt kost het ongeveer 1,80 kWh. Fluctuerende laadspanningen die schadelijk zijn voor de capaciteit van de batterij: Bij de invoering van Euro 6 kunnen moderne batterijmanagementsystemen onder bepaalde omstandigheden problemen veroorzaken. Een zonnesysteem dat de batterij ondersteunt kan de oplossing zijn en is vooral populair in het binnenstedelijk distributievervoer. Fossiel voertuig: Wij bevelen een verbruikersaccu aan die via een afzonderlijk scheidingsrelais met de voertuigaccu is verbonden. Als de lift al een accu heeft, kan deze worden gebruikt. Elektrische auto: Voor een off-grid systeem raden wij een grotere accu aan, zoals een lithium accu LAR 200 of het originele T-Box systeem van Green Energy. Het systeem kan ten alle tijden worden uitgebreid met meerdere zonnepanelen. 

640 Wp set

De 640 Wp set is ideaal voor stadsbussen. Stadsbussen beschikken over veel elektrische componenten zoals ventilatiesystemen, verschillende lichtbronnen, bestemingsdisplays binnen en buiten de bus en radio‘s en camera‘s.

Alle genoemde systemen werken met elektriciteit uit de accu van het voertuig, die door de generator moet worden opgeladen. Voor bussen met dieselmotoren levert ons CIGS-zonnecelsysteem uit ervaring 600 kWh voor de accu. Dit betekent een besparing van ca. 600 liter brandstof per jaar.

Voorwaarde is dat de geproduceerde zonne-energie constant wordt gebruikt. In een E-bus heeft het 24 V-systeem hetzelfde verbruik. Door het wegvallen van de generator kan de accu efficiënter worden geladen, waardoor de prestaties van de accu toenemen en de actieradius van de bus groter wordt. 

960 Wp set

De 960 Wp set is ideaal voor touringcars. Net als bij stadsbussen is ook het stroomverbruik van touringcars erg hoog. Daarnaast zijn er extra verbruikers zoals magnetron, koelkast, koffie-apparaat, warmwaterreservoirs en USB-aansluitingen per zitplaats.

Aangezien touringcars meestal meerdere generatoren hebben die door het zonnecelsysteem worden afgelost, kan de brandstofbesparing veel hoger uitvallen dan bij stadsbussen. Onze ervaring is dat onze zonnecellen 1.000 kWh kunnen opwekken. Dit betekent een besparing van ongeveer 1.000 liter brandstof per jaar. Wij bevelen aan: Installatie van een verbruiksaccu en een omvormer van 4.000 W.