Nieuws

Wijlhuizen koopt groothandels-activiteiten van Wago Parts

Per 1 april 2023 neemt Wijlhuizen de grossiersactiviteit in truck- & trailerdelen van Wago Parts in Vuren over. Wijlhuizen neemt deze stap om haar positie als marktleider verder te versterken. Wago gaat zich na de overname volledig concentreren op de werkplaats voor truck- en traileronderhoud.

Forse toename service naar klanten

Met de overname van Wago Parts start Wijlhuizen een 8e vestiging op in Nederland. “Een belangrijke stap in onze groeistrategie.”, zegt Sander Bredewout (adjunct-directeur van Wijlhuizen Group). “Een hoge servicegraad met 3 levermomenten per dag is een belangrijke pijler onder onze dienstverlening. In de regio tussen onze vestigingen in Rotterdam, Tilburg en Arnhem hadden we wat dat betreft soms best een uitdaging. Doordat we nu ook in Vuren een locatie hebben kunnen we dit gebied veel sneller en beter bedienen. Daarnaast krijgen de eerder genoemde vestigingen ook meer ruimte, omdat hun routes minder grote afstanden hoeven te rijden.”

Focus op de corebusiness

Asse Bruinenberg is duidelijk over zijn keuze om de onderdelenactiviteiten te verkopen aan Wijlhuizen. “We hadden al geruime tijd een goede samenwerking met Wijlhuizen, mede omdat we beiden onderdeel zijn van het PartsXpert netwerk. Wij denken echter de komende jaren sneller te kunnen groeien met onze werkplaats én de werkplaats is ook nog eens een versterkende factor voor onze verhuur- en verkoopactiviteiten binnen MFTC (Moving Floor Trailer Center). Door de verkoop aan Wijlhuizen hebben we voor zowel onze klanten als medewerkers een betrouwbare partner gevonden. Iets wat in de zoektocht naar een koper een belangrijke rol heeft gespeeld”, aldus Bruinenberg.

Samen Verder

De samenwerking tussen Wago en Wijlhuizen blijft ook in de toekomst bestaan. Zo zal Wijlhuizen hofleverancier zijn van de werkplaats van Wago en zullen de groothandelsactiviteiten ook plaats vinden vanuit het huidige pand. Jim Bronkhorst (CEO Wijlhuizen Group) vertelt: “Dat wij doorgaan vanaf de huidige locatie is eigenlijk heel erg logisch. Klanten van Wago Parts zijn veelal gevestigd rond deze locatie en we zien nog erg veel potentieel in deze regio. Daarnaast heeft Wijlhuizen al jaren een aantal grote klanten in deze regio die door de overname sneller en adequater geleverd kunnen worden”.

Over Wijlhuizen

Wijlhuizen is in 1952 opgericht en Nederlands grootste grossier op het gebied van truck en traileronderdelen. Samen met haar Belgische dochter Beneparts mag het familiebedrijf zich zelfs marktleider in de Benelux noemen. Met 8 vestigingen in Nederland en een assortiment van meer dan 200.000 artikelen en een innovatief e-commerce platform Wijlhuizen Connects richt het bedrijf zich op de grotere werkplaatsen, waaronder de ruim 50 vestigingen tellende TruckXL franchiseformule, truckdealers, zelf reparerende fleetowners en carrosseriebouwers.