Onze historie

Na de Tweede Wereldoorlog stond Nederland voor een gigantische uitdaging: de wederopbouw van het land. De behoefte aan vervoer van goederen was immens. Gelukkig was er veel vrachtwagenmaterieel beschikbaar uit de oorlogstijd, waardoor men gemakkelijk een vrachtwagen kon kopen en een transportbedrijf kon beginnen. Deze vrachtwagens waren voornamelijk van de merken GMC en REO, die hun sporen hadden verdiend tijdens de oorlog.

Albert Wijlhuizen ging na de oorlog aan de slag bij de firma Jan Jongerius Carrosseriebouw in Utrecht. Hij begon als eerste met telefonische ondersteuning en telefonische verkoop. Al snel maakte hij indruk en werd hij ingezet als vertegenwoordiger in West-Nederland, de Randstad. Later verhuisde hij naar Zuid-Nederland om daar hetzelfde werk te verrichten.

 

 

 

Tijdens zijn tijd in de Randstad viel het Albert op dat veel transportbedrijven dringend onderdelen nodig hadden om hun vrachtwagens te repareren. In Zuid-Nederland ontdekte hij verschillende locaties waar deze vrachtwagens werden gedemonteerd en de onderdelen werden verkocht. Albert zag het verband tussen de grote vraag in het westen en het aanbod in het zuiden.

Met deze kennis in zijn achterhoofd, ging Albert in overleg met zijn werkgever. Hij kreeg toestemming om één dag per week voor zichzelf te beginnen. Albert startte zijn eigen handel in tweedehands onderdelen voor de GMC en REO vrachtwagens. Al snel breidde hij zijn assortiment uit met veelgevraagde onderdelen zoals oliekeerringen. Langzamerhand breidde het pakket van onderdelen zich steeds verder uit, waardoor Albert Wijlhuizen zich ontwikkelde tot een belangrijke speler in de markt van vrachtwagenonderdelen.

 

N.V. Wijlhuizen wordt opgericht

N.V. Wijlhuizen wordt door Albert Wijlhuizen in Scherpenzeel opgericht. De oorspronkelijke activiteit van de N.V. bestaat uit de handel in truckdelen, G.M.C. en REO.

1952

Nieuwe vestiging geopend in Amsterdam

De 3e vestiging van Wijlhuizen wordt geopend in Amsterdam.

1968

Budel opent haar deuren

In 1976 opent Wijlhuizen haar 5e vestiging in het Noord-Brabantse Budel. Net als bij vestiging Rotterdam, de woonplaats van de toenmalige vertegenwoordiger.

1976

Nieuwe algemeen directeur

Jim Bronkhorst wordt door Henk Wijlhuizen aangesteld als algemeen directeur.

1995

En dat is 7

Het filiaal Drachten, een afsplitsing van het filiaal in Emmen, gaat van start in een nieuw pand aan de Dukdalf.

2002

Verhuizing van Budel naar Tilburg

Het filiaal Budel verhuist naar Tilburg en gaat vanuit daar het westen van Noord-Brabant en Zeeland beleveren.

2007

Nieuw werkplaatsconcept

In 2010 start Wijlhuizen met het uitrollen van het werkplaatsconcept voor vrije garages in Nederland. Binnen één jaar zijn er al 30 aangesteld.

2010

Nieuw bestelplatform

Het moderne digitale bestelplatform van Wijlhuizen, Connects, gaat live. Hiermee kunnen klanten snel en eenvoudig producten vinden en bestellen.

2015

Nieuwe vestiging geopend

Wijlhuizen neemt Wago Parts over en opent daarmee haar 8e vestiging. Door deze overname kan het gebied tussen onze vestigingen in Rotterdam, Tilburg en Arnhem veel sneller en beter bediend worden. In 2024 is deze vestiging naar Leerdam verhuisd.

2023