Het carrièrepad van Monique

Monique heeft een zeer veelzijdig carrièrepad bewandeld. Na functies in de detailhandel, een callcenter en de zorg is ze uiteindelijk in de logistiek terecht gekomen. “Per toeval ben ik bij Wijlhuizen aan de slag gegaan. Ik had mijn CV op indeed gezet en ik had deze functie al vaker voorbij zien komen maar dacht altijd dat het niks voor mij was om in de truckonderdelen te werken. Vervolgens ben ik door Wijlhuizen benaderd om er te komen werken. Ik heb besloten om toch op gesprek te komen en de functie als magazijnmedewerker aan te nemen. Ik ben, nu zes jaar later, nog steeds blij dat ik die keuze heb gemaakt!”

Kansen en mogelijkheden bij Wijlhuizen

“Je bent vrij om je ideeën uit te voeren bij Wijlhuizen,” zegt Monique. Op een rustige dag in 2019 besloot Monique om het magazijn op orde te brengen. “Ik vond het altijd nogal een rommel in het magazijn en wilde het wat meer geordend hebben. Die ruimte werd mij gegeven en ik heb ervoor gezorgd dat alles netjes in bakjes of doosjes strak in de stellingen werd gelegd. Hier was iedereen zeer tevreden mee en ik heb daardoor meerdere taken en verantwoordelijkheden gekregen.” Monique heeft al na anderhalf jaar de functie magazijnchef / meewerkend voorvrouw gekregen. Overigens heeft ze ook voor een kleine “revolutie” gezorgd doordat ze als eerste vrouw op de werkvloer liep. Inmiddels werken er veel meer vrouwen in het magazijn.

“Wijlhuizen wil ook altijd meewerken als er iets onverwachts gebeurt. Zo mocht ik op een gegeven moment een tijdje geen fysiek zwaar werk doen. Toen hebben ze mij de mogelijkheid gegeven om tijdelijk administratief werk te doen in plaats van thuis te zitten. Ze bieden dus altijd alternatieven als je even je eigen werk niet kunt uitvoeren, wat erg fijn is,” zegt Monique.

“Ik heb besloten om toch op gesprek te komen en de functie als magazijnmedewerker aan te nemen. Ik ben, nu zes jaar later, nog steeds blij dat ik die keuze heb gemaakt!”

Monique

Samenwerking in het magazijn

Samenwerking is voor Monique een belangrijk begrip voor het werk in het magazijn. “We hebben een hele hoop verschillende culturen en nationaliteiten die hier werken. Samenwerking is daarom erg belangrijk en die verloopt gelukkig erg goed! We werken ook met een leuke groep. Als je je werk goed doet dan wordt natuurlijk enorm gewaardeerd en krijg je ook alle kansen om hogerop te komen. Daarom zit ik nu ook op de plek waar ik wil zijn en ben ik blij met wat ik nu doe!”